fbpx

Core Restore

 

De Mama Studio - Dru Yoga

Herstel na de zwangerschap 

 

Het opbouwen van de core

We bouwen de core op in vaste stappen. De eerste stap is het terugvinden van de connectie met de verschillende onderdelen van de core. Dat doen we door de bekkenbodemspieren aan te spannen en te ontspannen in verschillende houdingen en het activeren van de diepe dwarse buikspieren. Daarnaast werken we aan een goede houding zodat de bekkenbodem en het middenrif optimaal kunnen samenwerken.

Bindweefsel herstel

Je kunt een bevalling vergelijken met een flinke (sport)blessure en het herstel hiervan kost dan ook tijd. Het herstelproces is persoonlijk en afhankelijk van veel verschillende factoren zoals de zwangerschap, bevalling, mentale gesteldheid, borstvoeding, slaap en stress.

Mobiliteit

We starten elke training met een mobility flow. Na de zwangerschap is het goed om het hele lijf weer te mobiliseren. Tijdens de zwangerschap is er veel veranderd in het lijf. Sommige spieren rekken uit en de functie vermindert. Daardoor moeten andere spieren harder werken, die raken over-actief. Na de bevalling is dit natuurlijkniet direct weer hersteld. Ook zitten vrouwen dan veel in dezefde houding: ze voeden de baby, tillen veel en hebben vaak een gespannen nek, schouders en bovenrug.

Sociaal

Je volgt het Core Restore programma samen met maximaal vijf andere moeders uit de regio. Hiierdoor krijg je veel persoonlijke aandacht maar creëer je ook een netwerk dart zowel leuk als belangrijk kan zijn in de jaren daarna. Wij zien vaak bij dit soort cursussen dat vrouwen nog jaren contact met elkaar hebben en een hechte band ontwikkelen.

6 lessen

De cursus bestaat uit 6 lessen van 75 minuten.

Elke maand start er een nieuwe cursus.

Investering

De investering voor deze 6 lessen is 185 euro.

Er zijn verschillende zorgverzekeraars die deze cursus (deels) vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering.

 

Gecertificeerd

De trainingen worden gegeven door een gecertificeerde trainer die gespecialiseerd is in sporten tijdens en na de zwangerschap.

Locatie

Deze cursus wordt gegeven in De Mama Studio in Bodegraven.